Кошик
96 відгуків
promo_banner

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день (в понеділок).

Горіховод

Скільки Ви втрачаєте, працюючи з каліброваним горіхом?

Скільки Ви втрачаєте, працюючи з каліброваним горіхом?

Почнемо з того, що ж таке калібрування волоського горіха, для чого вона необхідна і як відбувається процес калібрування?!


Калібрування волоського горіха — це невід'ємний процес переробки волоського горіха, а саме сортування горіха (вручну або обладнанням) за розмірами, для подальшої якісної та ефективної колки обладнанням.


Калібрування волоського горіха це значимий етап в переробці волоського горіха. Зауважимо, сортування горіха необхідна тільки для колки електричним обладнанням, де відбувається захоплення і розкол відразу декількох горіхів одного розміру і калібру. Ручна колка і колка дрібним обладнанням передбачає індивідуальний розкол горіха і може обійтися без калібрування.

Для чого потрібна калібрування волоського горіха?

 


Види калібрування і калібрувального обладнання:

  1. Ручна калібрування горіха. Такий процес полягає в сортировании волоського горіха переборщиками вручну. Оператор перебирає горіх і відбирає приблизно горіх одного розміру в різні контейнери. Ручна калібрування дуже затратна по часу і підійде, якщо у Вас починає виробництво, з невеликим обсягом горіха.
  2. Механічна калібрування. Калібрування обладнання значно ефективніше ручного перебирання. Працюючи з електричним обладнанням Ви можете відкалібрувати до 500 кг горіха в годину. Види калібраторів для горіха:
  • Валковий калібратор. Така установка оптимальна тим, що Ви самостійно можете підібрати, на скільки фракцій Вам необхідно розділити горіх. Валкові калібратори має гнучку систему налаштувань і регулюються без відриву від роботи. Валкові калібратори здатні відкалібрувати до 200 кг горіха за годину.

  • Роторний калібратор. Це виробниче обладнання, яке розраховане на великі обсяги горіха. Калібратор оснащений барабаном, що складається з декількох секцій, від 2 до 5 секцій і відповідно, може розділяти горіха на 2-5 фракцій. Роторні калібратори в основному використовуються на промислових підприємствах і здатні відкалібрувати до 500 кг горіха за годину.

*Самі ходові і поширені калібри в переробці волоського горіха: 30 мм , 32 мм, 34 мм, 36 мм, 38 мм

Що Ви втрачаєте, працюючи з каліброваним горіхом?

  • При роботі з некалиброванным горіхом часто трапляється недокол і необхідно проводити повторну колку. А якщо горіх дуже різниться за розмірами, дрібний горіх при посадках може розколотися в крихту і цілого ядра не домогтися.
  • З каліброваним горіхом можна втратити до 30 — 40% цілого ядра «метелики» (відсоток буде залежати від якості горіха).
  • Збільшується час колки і подальша переробка горіха. Різно розмірний горіх необхідно буде закладати горіх два, а то і три рази, щоб розколоти горіх рівномірно і максимально зберегти цілісність ядра.
  • Після колки переборщики витрачають набагато більше часу, працюючи з каліброваним горіхом, адже витягти з шкаралупи готову метелика легше, ніж діставати дрібні шматки і крихти з не каліброваного горіха.
  • Один з найголовніших і вагомих мінусів не каліброваного горіха — це те, що у такого горіха різко знижується ціна на ринку збуту. В основному результат не каліброваного горіха — четвертинки, восьмушки і крихта.

Робимо висновок, що калібрування є одним з головних процесів, без якої не обійдеться якісна переробка горіха. А калібрований горіх надалі принесе прибуток. Сортуйте горіх перед рубав, використовуйте якісне, ефективне обладнання та розвивайте свій бізнес з компанією «Ореховод».
Калібратори та обладнання для переробки волоського горіха Ви знайдете тут - http://orehovod.prom.ua.

Як швидко відкалібрувати горіх?

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner